Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Rüzgar ve Çığ Tehlikesi Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Rüzgar ve Çığ Tehlikesi Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin çok ve parçalı bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Kırşehir, Van, Hakkari çevreleri ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin çok ve parçalı bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Kırşehir, Van, Hakkari çevreleri ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği öngörülüyor. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yurt genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Kuvvetli Yağışa Karşı Uyardı

Yağışların öğle saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Kuvvetli Rüzgar ve Çığ Tehlikesi Uyarısı

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunduğu hatırlatıldı.