Merakla Bekleniyordu! En Düşük Memur Maaşında Rakam Verildi

Merakla Bekleniyordu! En Düşük Memur Maaşında Rakam Verildi
Milyonlarca memur ve emekli vatandaşın gözü kulağı hükümetten gelecek maaş zammı açıklamasında. Memur ve emekli maaş zammı sene sonu enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. 2023 memur ve emekli zammı tablosu netleşmeye başladı. Uzmanlar...

Milyonlarca memur ve emekli vatandaşın gözü kulağı hükümetten gelecek maaş zammı açıklamasında. Memur ve emekli maaş zammı sene sonu enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. 2023 memur ve emekli zammı tablosu netleşmeye başladı. Uzmanlar sene sonuna dek enflasyonun daha da artacağını beklerken, en düşük memur maaşına yönelik "11 bin TL" iddiası gündem oldu.

Milyonlarca vatandaş memur ve emekli maaş zammına yönelik son dakika haberlerini takip ediyor. Merkez Bankası, sene sonu enflasyonun yüzde 65 olmasını beklerken uzman isimler ekim ve kasımda enflasyonun daha da yükselmesini bekliyor. Sene sonu için yüzde 80 enflasyon rakamı konuşulurken, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da merak ediliyor. En düşük memur maaşının 10 bin TL'nin üzerinde çıkacağı kesin görülürken daha da yüksek olacağı iddia ediliyor.

Uzmandan Önemli Memur ve Emekli Maaşı Açıklaması

Memur ve emekli maaş zammı ile alakalı değerlendirmeler yapan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, önemli bir iddiayı gündeme taşıdı.

Vergi Uzmanı Bayram'ın önemli açıklamaları şu şekilde:

"Toplu iş sözleşmesine göre memurların alabileceği ücret yıl başında zam yüzde 5 artı enflasyon farkıydı. Yüzde 2.5 seyyanen zam yapıldı yani 7.5 artı enflasyon düzenlemesi yapıldı. 42.35 emeklilerimiz, memurlarımız 41.69 zam aldı.

Emekli ve memurlarımız yüzde 40’lık artışı görebilecek bunun içerisinde sosyal refah payı düzenlemesi de yer alacak.

2023 En Düşük Memur Maaşı

Şimdilerde en düşük maaş 9 bin 105 TL olurken yeni en düşük memur maaşı 11 bin TL olacak.