Marketlerde Zam Yağmuru Devam Ediyor! Çok Sayıda Ürün Zamlandı

Marketlerde Zam Yağmuru Devam Ediyor! Çok Sayıda Ürün Zamlandı
2023 yılı ile birlikte başlayan ürün ve hizmet zamlarına her gün bir yenisi eklenirken son olarak 29 ürüne daha zam geldiği öğrenildi.

Üreticiden alınan ürünlerin marketlerdeki satış fiyatları, bazı ürünlerde feci şekilde arttı. Özellikle limon, kuru soğan, elma, kırmızı mercimek, maydanoz ve havuç gibi ürünlerde üretici ile market fiyatları arasındaki farklar yüzde 188 ila 338 arasında değişti.

En büyük fiyat farkının limonda görüldüğü ifade ediliyor. Limonda üretici fiyatı ile market fiyatı arasındaki fark yüzde 338,3 olarak kaydedildi. Bunun yanında kuru soğan yüzde 232, elma yüzde 216,1, kırmızı mercimek yüzde 197,3, maydanoz yüzde 192 ve havuç yüzde 188,3'lük farklarla sıralandı.

Marketlerdeki fiyat değişimlerine de dikkat çekildi. Eylülde marketlerde satılan 37 üründen 29'unda fiyat artışı yaşandığı, 7'sinde ise fiyatların düştüğü aktarılıyor. Fındık yüzde 45,9'luk artışla fiyatı en fazla artan ürün oldu.

Bu artışları, kuru kayısı, şeftali, kırmızı mercimek ve yumurta gibi ürünler takip ediyor. Markette fiyatı düşen ürünlerde bulunuyor. Bunlar; yeşil mercimek, patlıcan, domates ve kuru üzüm olarak dikkat çekiyor.