Mardin Havalimanı'nın Adı Ne Olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu

Mardin Havalimanı'nın Adı Ne Olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit "Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılmak için geldiği Mardin'de...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit "Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılmak için geldiği Mardin'de önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, meydandaki kalabalığa ilişkin de "Sordum resmi rakam nedir dedim. Dediler ki, 75 bin kişi meydanda." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Mardin Havalimanı'nın isminin de değişeceği ifade etti.  Erdoğan, havalimanının yeni adının Mardin Aziz Sancar Havalimanı olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları Şu Şekilde:

"Mardin'i sahip olduğu güzelliklerden koparmak için her türlü fesatlığı denediler ama Mardin asla ne olduğunu unutmadı. Terör belasından kurtuldukça Mardin'de altyapının hakkını vermeye başladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.

Bugün Mardin'e toplam değeri 8,5 milyar liraya, güncel değeri 167 buçuk milyar lirayı bulan eserlerin toplu açılışını yapıyoruz. Mardin'de petrol arama çalışmalarını hızlandırdık. Bugün 3 petrol kuyumuzun açılışını yapıyoruz.Doğalgaz hatlarımızın açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz.

Tüm bu eser ve hizmetlerin Mardin'e ve Mardinli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yatırımların şehrimize kazandırılmasında katkısı bakanlığımızı, özel sektörümüzü tebrik ediyorum.

Mardin Havalimanı'nın adını Mardin Aziz Sancar havalimanı olarak değiştirelim dedik."