KYK Bursu veya Kredisi Alacak Öğrenciler Dikkat! Bu İşlemi Hemen Yapmalısınız

KYK Bursu veya Kredisi Alacak Öğrenciler Dikkat! Bu İşlemi Hemen Yapmalısınız
Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuru sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıklandı. Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği sonuçların açıklanmasının ardından, taahhütname onayı işleminin nasıl yapılacağı...

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuru sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıklandı. Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği sonuçların açıklanmasının ardından, taahhütname onayı işleminin nasıl yapılacağı araştılırılıyor. KYK burs veya kredisi alacak olan öğrenciler, taahhütname onaylama işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirmeleri gerekiyor.

KYK Taahhütname Onayı

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından, söz konusu burs veya krediyi almak isteyen öğrenciler, e-Devlet'e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra taahhütname onayı işlemini gerçekleştirebilecekler.

KYK Burs Ücreti

KYK sonuçlarının açıklanması ile birlikte, ne kadar ödeme yapılacağı da araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 850 TL olan KYK burs ve kredi ödemelerinin 1.250 TL seviyesine çıkarıldığını açıkladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi ve burs ödemeleri, her ayın 6'sı ile 10'u arasında öğrencilere sağlanıyor. Söz konusu ödemeler, TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor.