KYK Borcunu Ödeyenler Geri Alabilecek Mi? KYK Borcunu Faizli Ödeyenlere İade Edilecek Mi?

KYK Borcunu Ödeyenler Geri Alabilecek Mi? KYK Borcunu Faizli Ödeyenlere İade Edilecek Mi?
Bu hafta gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK borçlarıyla ilgili açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada kredi ödemeleri enflasyon farkı olmaksızın...

Bu hafta gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK borçlarıyla ilgili açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada kredi ödemeleri enflasyon farkı olmaksızın alınan kredi üzerinden yapılacak olmakla beraber yani ana parası ödenecek açıklamasını yapmıştı.

Böylece üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra sadece aldıkları kredi miktarlarında yer alan ana parayı ödeyecekleri de netleşti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da KYK borçlarıyla ilgili çalışma tamamlandı. İyi ama herkesin aklında aynı soru var. Daha önce KYK borcunu faizli ödeyenlere iade edilecek mi? KYK borcunu ödeyenler geri alabilecek mi?

KYK Borcunu Faizli Ödeyenlere İade Edilecek Mi?

KYK Borçları bildiğiniz gibi okul bittikten 2 yıl sonra ödenmeye başlıyor. Daha önce faiz gelerek ödendiği için şuanda da faizlerin silindiğini göz önüne alırsak borcunu ödeyen kişiler tarafından geri iade edilip edilmeyeceği araştırılmaya başlandı. Elbette borcunu ödeyen kişiler için geriye dönük işlem yapılması mümkün durmasa da bazı seçenekler üzerinde de durulduğu belirtiliyor. Borcunu faizli bir şekilde ödeyen kişiler için adaletsizlik olmaması adına kısmi veya ana para dışında ödemenin iadesi gibi seçeneklerin mümkün olup olmayacağı üzerinde çalışmalar yapılıyor.

KYK Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Üniversiteyi bitirmiş olan kişilerin ödemek zorunda olduğu KYK borcu ödemeleri okul bittikten 2 yıl sonra başlıyor. KYK borcunu ödemeden önce yapılandırmak isteyen kişiler Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden ya da e-devlet üzerinden yapılandırma işlemini yapabilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan talimatlarla ilerleyerek yapılandırma işlemini siz de yapabilirsiniz.