Kuvvetli Yoğun Kar Bekleniyor! 14 Şubat 2023 Meteoroloji Kuvvetli Yağış ve Çığ Uyarısı

Kuvvetli Yoğun Kar Bekleniyor! 14 Şubat 2023 Meteoroloji Kuvvetli Yağış ve Çığ Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) tarafından yaptığı son güncel tahminlere göre yurdun kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Çankırı, Çorum...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) tarafından yaptığı son güncel tahminlere göre yurdun kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Çankırı, Çorum ve Amasya'nın kuzey kesimleri ve Tokat'ın kuzey ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla beraber yer yer pus ve sis hadisesi öngörülüyor.

Hava sıcaklığının ise mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi

Gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar yağışı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski olduğu hatırlatıldı.