Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı! 30 Ocak Meteoroloji Uyarısı Yayınlandı

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı! 30 Ocak Meteoroloji Uyarısı Yayınlandı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son tespitlere göre Türkiye genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Edirne, Uşak ve Kütahya çevrelerinin...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son tespitlere göre Türkiye genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Edirne, Uşak ve Kütahya çevrelerinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Bitlis, Bingöl, Hakkari ve Muş çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olacağı öngörülüyor. Sabah saatlerinde Bitlis ve Iğdır çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerinde düşeceği, geri kalan kesimlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında olması bekleniyor.

Kuvvetli Yağmur ve Rüzgar Uyarısı

Yağışların kuvvetli yağmur şeklinde olacağı tahmin edilen bölgelerde yaşanabilecek buzlanma, ulaşımda aksamalar ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.