Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor! Meteoroloji 25-26 Aralık Tarihlerinde Kar Yağışı Beklenen İlleri Açıkladı

Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor! Meteoroloji 25-26 Aralık Tarihlerinde Kar Yağışı Beklenen İlleri Açıkladı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahminlerine ilişkin açıklamalar yapmaya devam ederken, kış mevsimi ile birlikte söz konusu açıklamalar pek çok kişi tarafından daha yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahminlerine ilişkin açıklamalar yapmaya devam ederken, kış mevsimi ile birlikte söz konusu açıklamalar pek çok kişi tarafından daha yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yayınlanan duyuruya göre, kimi illerde kuvvetli kar yağışı etkisini gösterecek.

Hangi İllerde Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bilgilendirmesine göre, 25-26 Aralık tarihlerinde bazı illerde kuvvetli kar yağışı görülecek. MGM'nin konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

''Yapılan son değerlendirmelere göre; 25.12.2022 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de görülecek yağışların, Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu’nun kuzeyi ile Kastamonu’nun kuzeyinde 800-900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamlar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.''

Ulaşımda Aksamaya ve Buzlanmaya Dikkat!

Meteoroloji, bugün ve yarın beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalara ve buzlanmaya karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.