Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor! 15-16 Şubat Meteoroloji Kar Uyarısı

Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor! 15-16 Şubat Meteoroloji Kar Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahminlerine dair açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Kış mevsimini etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahminlerine dair açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Kış mevsimini etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, günlük planlama yapmak isteyen kişiler Meteoroloji'nin duyurularını yakından takip ediyorlar.

Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 15-16 Şubat tarihleri arasında Doğu Karadeniz'de ve Ardahan'da kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Konuya ilişkin yayınlanan duyuruda ''Doğu Karadeniz ile Ardahan çevrelerinde, yarın (15.02.2023) sabah saatlerinden itibaren beklenen kar yağışlarının; Perşembe (16.02.2023) akşam saatlerinden sonraya kadar Giresun geneli, Rize ve Artvin’in kıyı kesimleri ile Trabzon’un doğusunda kuvvetli (10-20 cm), Rize ve Artvin’in iç kesimleri ile Ardahan, Gümüşhane ve Bayburt’un kuzey kesimlerinde yer yer yoğun (20 cm üzeri) olması beklenmektedir. Buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' denildi.

Muhtemel Risklere Dikkat!

15-16 Şubat tarihleri arasında etkili olacağı düşünülen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerekiyor.