Kuvvetli Kar Yağışı Beklenen İller Açıklandı! 28-29 Aralık Meteoroloji Kar Yağışı Uyarısı

Kuvvetli Kar Yağışı Beklenen İller Açıklandı! 28-29 Aralık Meteoroloji Kar Yağışı Uyarısı
Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklamalar pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji'den kar yağışına ilişkin...

Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklamalar pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji'den kar yağışına ilişkin uyarılar gelmeye devam ediyor.

Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Aralık saat 12.00 ile 29 Aralık saat 10.00 arasında, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Söz konusu açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; 28.12.2022 Çarşamba günü beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin kıyılarında kuvvetli yağmur(21 – 50 kg/m2 ), iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Perşembe günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamlar, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Buzlanma ve Don Olayına Dikkat!

Meteoroloji, bugün ve yarın etkisini göstermesi beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle, buzlanma, don ve ulaşımdaki aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.