KPSS Şartsız Kamuda İş İlanı! Kamu İhale Kurumu Personel Alacağını Duyurdu

KPSS Şartsız Kamuda İş İlanı! Kamu İhale Kurumu Personel Alacağını Duyurdu
Yapılan yeni bir duyuruda Kamu İhale Kurumu'na personel alımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Detayları da yayımlanan ilana göre 18 kişi, Kamu İhale Kurumu'nda istihdam edecek.Peki kimler Kamu İhale Kurumu'nda çalışabilecek?...

Yapılan yeni bir duyuruda Kamu İhale Kurumu'na personel alımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Detayları da yayımlanan ilana göre 18 kişi, Kamu İhale Kurumu'nda istihdam edecek.

Peki kimler Kamu İhale Kurumu'nda çalışabilecek? Başvuru nasıl ve nereden yapılır, şartlar neler, hangi pozisyonlarda alım yapılacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Kamu İhale Kurumu İş İlanı Başvuruları Ne Zaman? 

Kamu İhale Kurumu'nun yayımladığı yeni bir bildiriye göre farklı pozisyonlarda istihdam edilmek üzere 18 personelin alımı yapılacak. Kamu İhale Kurumu'nda çalışmak isteyen adaylar için açılan 18 kişilik kontenjana başvurular, 13 Nisan 2023'te başlayıp, 28 Nisan 2023'te sona erecek.

Kamu İhale Kurumu İş İlanına Nasıl Başvuru Yapılır? 

Açılan yeni iş ilanına başvuru yapacak olan adayların e-Devlet üzerinden Kamu İhale Kurumu'na giriş yapması gerekmektedir. Aynı zamanda Kariyer Kapısı üzerinden de yapılabilecek olan başvurular, elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Posta yoluyla ya da şahsen yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek.

Hangi Pozisyonlarda Personel Aranıyor? 

Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan paylaşıma göre, adaylar sadece tek bir pozisyona iş başvurusunda bulunabilecekler. Belirtilen gün ve saatlere kadar elektronik ortamda başvurularını tamamlayanlar, sonuçları bekleyecekler. Alımı yapılacak olan pozisyonlar ise şöyle olacak:

  • Sistem Teknik Lideri - 1 kişi
  • Uygulama Geliştirme Teknik Lideri - 1 kişi
  • Kıdemli Uygulama Geliştirici - 1 kişi
  • Kıdemli İş Analisti - 2 kişi
  • Kıdemli Sürüm Konfigürasyon Yöneticisi - 1 kişi
  • Kıdemli Ön Yüz Tasarımcısı - 1 kişi
  • Ön yüz tasarımcısı - 1 kişi
  • Uygulama geliştirici - 3 kişi
  • Sistem Test Uzmanı - 2 kişi
  • İş Analisti - 2 kişi
  • Sistem Mühendisi - 1 kişi
  • Kalite Uzmanı - 1 kişi
  • İş Zekası Uzmanı - 1 kişi

Başvuru Süresince Güncelleme Yapabilecek 

Son olarak verilen bilgiler arasında, başvuru yapan adayların, başvuru süresi boyunca yenileme ve değiştirme yapabilecekleri de bildirildi. Yani, başvuru tarihleri içerisinde, başvurusunu yapan adaylar özgeçmişlerini ve başvurularını güncelleyebilecekler.

KPSS Puanı 70 Kabul Edilecek

Öte yandan başvuru sırasında yüklenen belgeler arasında, adayın eğer KPSS - P3 puanı varsa, sonuç belgesini de yükleyecek. Ancak ilanda KPSS şartı olmadığından KPSS - P3 puanı olmayan ya da belge ibraz etmeyenlerin puanı 70 sayılacak. Alım değerlendirmeleri de yine bu skalada şekillenecek.

Mülakat Yapılacak 

Yayımlanan bilgilere göre Kamu İhale Kurumu, alım yapacağı personellere bir de mülakat uygulayacak. Sözlü sınav şeklinde yapılacak olan mülakatlar 29.05.2023 tarihiyle 09.06.2023 tarihleri arasında, sınava girmeye hak kazanan adaylarla gerçekleştirilecek.

Alım Sonuçları Nasıl Açıklanacak? 

Yapılan sözlü sınavdan da sonra sonuçlar, yine Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanacak. Adayların başarılı sayılabilmeleri için mülakattan 100 puan almaları gerekecek. 100'den az puan alan adaylar ise 70 puan alanlara kadar asil-yedek şeklinde sıralanacak.