Karar İstinaf Edildi! Peki Şimdi Ne Olacak? Ekrem İmamoğlu'nu Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

Karar İstinaf Edildi! Peki Şimdi Ne Olacak? Ekrem İmamoğlu'nu Nasıl Bir Süreç Bekliyor?
Az önce bildirilen bir son dakika haberine göre Ekrem İmamoğlu'nun davasında karar İstinaf mahkemesine taşındı. Davadaki Savcı Furkan Okudan, cezayı az bulduğu gerekçesiyle İstinaf mahkemesine başvurdu.Konuyla ilgili olarak Twitter...

Az önce bildirilen bir son dakika haberine göre Ekrem İmamoğlu'nun davasında karar İstinaf mahkemesine taşındı. Davadaki Savcı Furkan Okudan, cezayı az bulduğu gerekçesiyle İstinaf mahkemesine başvurdu.

Konuyla ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ise 'Savcı Bey, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararını yeterli bulmadı. 24 saat geçmeden karar üst mahkemede itiraz etti. Hukukçulara göre; verilen ceza Savcı Bey tarafından az bulunmuş. Kamuoyu bilgisine sunarız' açıklamasını yaptı.

Şimdi Neler Olacak?

İstinaf mahkemesine başvurulmasının üzerine, hapis cezası kararı, İstinaf Mahkemesi'nde eğer onanırsa, Yargıtay'a gidecek.

Eğer Yargıtay da kararı onarsa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hem siyasi yasaklı olacak hem de hapse girecek.

Ayrıca, belediye başkanlığı görevine son verilecek ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde de aday olamayacak. Belediye Meclisi ise kendi içerisinde bir seçim yaparak yeni bir belediye başkanını seçecek.

Şimdilik ise bilgilerin tamamı bununla sınırlı.

'İmamoğlu Nasıl Bir Mahkemede Yargılandı?'

Öte yandan İBB Sözcüsü Murat Ongun, bugün daha erken saatlerde İmamoğlu davasındaki savcı ve hakimin Ak Partililerle çektirdiği fotoğrafları, 'İmamoğlu nasıl bir mahkemede yargılandı sorusunun yanıtı' sözleriyle paylaştı: