Karar Açıklandı: Kapatılan Zaman Gazetesi'nin Yazarlarına Hapis Cezası!

Karar Açıklandı: Kapatılan Zaman Gazetesi'nin Yazarlarına Hapis Cezası!
Zaman Gazetesi'nin yazarları Mümtazer Türköne, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Ali Bulaç ve Mehmet Özdemir'in yeniden yargılandıkları davada karar açıklandı.15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kapatılan Zaman...

Zaman Gazetesi'nin yazarları Mümtazer Türköne, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Ali Bulaç ve Mehmet Özdemir'in yeniden yargılandıkları davada karar açıklandı.

15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kapatılan Zaman Gazetesi'nin 11 yazarı, silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutulanmış ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Verilen kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, bu sanıklar hakkındaki hükmün 'eksik inceleme' sebebiyle bozulduğunu duyurmuştu.

Türköne'ye 3 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklar, avukatlarıyla birlikte duruşmaya katıldılar.

Mahkeme, Mümtazer Türköne'yi 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı ve suçunu da 'terör örgütüne üye olmak ve bilerek yardım etmek' olarak açıkladı.

2 Yıl 6 Ay Ceza Aldılar

Mahkeme savunmasını yapan sanıklardan Şahin Alpay, tüm FETÖ iddialarını yalanlayarak hiçbir cemaate girmediğini ve Zaman Gazetesi'nde yazma sebebinin de diğer gazetelerde yazma imkanı bulamaması olduğunu söyledi.

Yazarlık hayatı boyunca askeri darbelere karşı yazdığı yazılarla tanındığını iddia eden Alpay, beraat talep etti. Mahkeme ise Alpay'a 2 yıl 6 ay ceza verdi.

Aynı şekilde beraatini talep eden Ali Bulaç ve Ahmet Turan Alkan da 'örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım etme' suçundan 2 yıl 6 ay ceza aldı.