Kar Yağışı Beklenen İller! Bugün ve Yarın Dışarı Çıkacaklar Dikkat

Kar Yağışı Beklenen İller! Bugün ve Yarın Dışarı Çıkacaklar Dikkat
Havaların soğuması ve kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminleri pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, kar yağışı beklenen illere dair...

Havaların soğuması ve kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminleri pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, kar yağışı beklenen illere dair Meteoroloji Genel Müdürlüğü bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor.

Kar Ne Zaman Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 15-16 Şubat tarihleri arasında Doğu Karadeniz ile Ardahan çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Söz konusu yağış ile ilgili yayınlanan duyuruda ''Doğu Karadeniz ile Ardahan çevrelerinde, yarın (15.02.2023) sabah saatlerinden itibaren beklenen kar yağışlarının; Perşembe (16.02.2023) akşam saatlerinden sonraya kadar Giresun geneli, Rize ve Artvin’in kıyı kesimleri ile Trabzon’un doğusunda kuvvetli (10-20 cm), Rize ve Artvin’in iç kesimleri ile Ardahan, Gümüşhane ve Bayburt’un kuzey kesimlerinde yer yer yoğun (20 cm üzeri) olması beklenmektedir. Buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat

Bugün ve yarın etkili olacağı düşünülen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması gerekiyor.