Kar Fırtınası Uyarısı Geldi! Uzman İsim Duyurdu

Kar Fırtınası Uyarısı Geldi! Uzman İsim Duyurdu
Kar yağışının henüz başlamadığı İstanbul için ikinci fırtına uyarısı yapıldı. İstanbul'da büyük bir fırtına beklendiğini ifade eden uzmanlar, " Hızı 120 kilometreye kadar da ulaşabilir. İstanbullular büyük fırtınaya...

Kar yağışının henüz başlamadığı İstanbul için ikinci fırtına uyarısı yapıldı. İstanbul'da büyük bir fırtına beklendiğini ifade eden uzmanlar, " Hızı 120 kilometreye kadar da ulaşabilir. İstanbullular büyük fırtınaya hazırlıklı olsunlar" şeklinde konuştu.

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Rüzgarın hızı şehir içinde 80 km'yi bulacak. 120 kilometreye kadar da ulaşabilir. Tabelaları uçuracak bir rüzgar bu. İstanbullular büyük fırtınaya hazırlıklı olsunlar" ifadesini kullandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü İklim Bilimci Öğretim Üyesi Dr. Okan Bozyurt da ikinci kar fırtınası için tarih verdi.

Bozyurt Tarafından Yapılan Açıklama Şu Şekilde:

"Şubat ayı baya bir zorlu geçeceğe benziyor. Özellikle Şubat’ın 5’inden sonra ciddi anlamda soğuk ve yağışlı hava kütlelerini beklediğimi belirtmeliyim. Üstelik bu bir tane de değil deyim yerindeyse soğuklar ardı arkasına gelecek.

şu anda Balkanlar üzerinden Türkiye’ye bir soğuk hava akışı var. Artık soğuk havaların önü açıldı ve ardı arkası kesilmeyecek. Daha sonra yeniden bir soğuk hava kütlesi bekliyorum ki bu da Şubat ayının 11’i ve sonrasında daha da ciddi olacak.

Çünkü üst atmosfere baktığımız zaman şu anda üst atmosfer aşırı derecede soğumaya başladı. Eğer bu soğuma önümüzdeki günlerde de devam edecek olursa özellikle Karadeniz açıklarında bir vortex ihtimali de söz konusu olacak. Aynı geçen senenin ocak ayında görüldüğü gibi İstanbul’da deniz etkili kar yağışları gündeme gelebilir. Bu vortex olduğu için de etkili kar yağışları olacak. Hatta Şubat ayının 11’i gibi baktığımızda İstanbul ve çevresinde ciddi anlamda kar yağışları da bekliyoruz, diyebiliriz."