İzmir Körfezi'nde Deniz Yosunu Tehlikesi Artıyor

İzmir Körfezi'nde Deniz Yosunu Tehlikesi Artıyor
Halk arasında "deniz marulu" olarak da tanınan ve genelde iç körfezin güneyindeki İnciraltı ile kuzeyindeki Bostanlı kıyılarında gözlemlenen deniz yosunları, rüzgarın etkisiyle taşındığı Konak kıyılarında kirliliğe sebep...

Halk arasında "deniz marulu" olarak da tanınan ve genelde iç körfezin güneyindeki İnciraltı ile kuzeyindeki Bostanlı kıyılarında gözlemlenen deniz yosunları, rüzgarın etkisiyle taşındığı Konak kıyılarında kirliliğe sebep oldu.

Kıyıların yanında körfez ortasında da adacıklar oluşturan deniz marullarının temizlenmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çalışmalar yapılıyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergün Taşkın, son senelerde sıkça görülmeye başlanan deniz yosununun, mevsimsel değişimle beraber kirliliğe bağlı ortaya çıktığını dile getirdi.

Deniz yosunlarının evsel, şehirsel ve endüstriyel atıklar, tarımsal ve hayvansal faaliyetler sonucu sudaki azot ve fosfor miktarının artmasıyla meydana geldiğini belirten Taşkın, görsel kirlilik yaratan deniz yosunlarının, insana doğrudan bir zararının olmadığını, ancak ekosisteme olumsuz etkilerinin bulunduğunu söyledi.