İTÜ Kız Öğrenci Yurdundaki Öğrenciler KYK Yurduna Yerleştirildi

İTÜ Kız Öğrenci Yurdundaki Öğrenciler KYK Yurduna Yerleştirildi
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İTÜ yurtlarında kalan öğrenciler ve aileleri tarafından, yurt binaları başta olmak üzere üniversitedeki binaların...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İTÜ yurtlarında kalan öğrenciler ve aileleri tarafından, yurt binaları başta olmak üzere üniversitedeki binaların depreme dayanıklı olup olmadığına dair inceleme yapılması ve rapor hazırlanmasının istendiği belirtildi.

Açıklamada, bu amaçla üniversitenin, ilgili bakanlıkla mevcut yurt ve fakülte binalarını kontrol etmeye başladığı ifade edilerek, "Yapılan incelemeler sırasında geçici kız öğrenci yurdu binasının depreme dayanıksız olduğu ve boşaltı|masının gerektiği anlaşılmıştır. Geçici kız öğrenci yurdundaki öğrencilerimiz için üniversite yerleşkelerimizdeki mevcut yurtlar ve konukevinde yer olmadığından dolayı İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşülerek, KYK yurdundan yer talep edilmiş ve öğrencilerimiz geçici olarak KYK yurduna yerleştirilmiştir." denildi.

Yurtların yanında üniversite binalarında da depreme dayanıklılık açısından kontrollerin sürdüğü kaydedilen açıklamada, "Yurtlarımızda yer açıldığında öğrencilerimiz en kısa sürede yeniden İTÜ yurtlarına yerleştirilecektir." ifadesi kullanıldı.