İstiklal Caddesi'ndeki Hain Saldırıda Hayatını Kaybedenlerin Kimliği Belli Oldu! Bakan Soylu Duyurdu

İstiklal Caddesi'ndeki Hain Saldırıda Hayatını Kaybedenlerin Kimliği Belli Oldu! Bakan Soylu Duyurdu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen alçak bombalı saldırıya dair açıklamada bulundu. Bakan Soylu, bombalı eylemi gerçekleştiren hain teröristin yakalandığını ifade ederken yaşamını yitirenlerin...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen alçak bombalı saldırıya dair açıklamada bulundu. Bakan Soylu, bombalı eylemi gerçekleştiren hain teröristin yakalandığını ifade ederken yaşamını yitirenlerin de kimliklerini açıkladı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde geçtiğimiz gün saat 16.20 sırlarında bomba dolu çanta patladı. Patlamanın ardından polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alınırken Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Bakan Soylu'dan İstiklal Saldırısına İlişkin Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlama yerinden incelemelerde bulunurken, “Öncelikle başımız sağ olsun. Geçmiş olsun. Ülkemize terör yakışmıyor. İstanbul’umuza hele İstiklal Cadde'mize hiç yakışmıyor. Yaklaşık 6 senedir İstanbul’da böyle bir terör hadisesi yaşamadık. Bu konuda milletimize mahcubuz. Bu sene sadece 200’e yakın terör olayı engelledik. Belki bu karşılaştığımız olaydan daha müessif sonuçlara sebebiyet teşkil edecek terör olaylarıdır. Ama terörün şöyle bir yüzü var. Dağda mücadele edersiniz. Sınır ötesinde mücadele edersiniz. Şehirde mücadele edersiniz ve birçok terör olayını engellersiniz. Bir tanesini kaçırırsınız. Millet olarak da ülke olarak da kaybettiğimiz canlar açısından da büyük bir bedel ödersiniz. Elbette ki coğrafyamızda büyük bir imtihanla karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz. Kimsenin coğrafyasında Kobani yok veya Aynel Arab. Kimsenin coğrafyasında Tel Rıfat yok. Kimsenin coğrafyasında Mersin olayının kaynaklandığı ve talimatının verildiği Münbiç yok. Kimsenin coğrafyasında Nusaybin’in, Kızıltepe’nin karşısında olduğu gibi Kamışlı yok. Fakat bizim coğrafyamızda bunlar var ve bunlarla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da ortaya koymuş olduğu büyük bir iradeyle tüm arkadaşlarımızla bir mücadele ediyoruz. İstiklal Caddesi bizim milletimizin nazlı bebeğidir” ifadelerini kullandı.

Yaşamını yitirenler için baş sağlığı dileyen Bakan Soylu, "Milletimize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. 3 aile 2’şer kayıp ve yine 81 yaralımız vardı. 50 yaralımız hastanelerden taburcu oldu. Bunların bir bölümü kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonra hepsi evlerine intikal ettiler. 5 yaralımız şu anda yoğun bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır. Yine diğerleri tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah’tan şifa diliyorum” şeklinde konuştu.

İstiklal Caddesi'nde Yaşamını Yitirenler Belli Oldu

Hain saldırıda yaşamını yitirenlerin kimliklerini açıklayan Bakan Soylu "6 terör şehidimiz var. Hepsinin ayrı bir hikayesi var. Yaşamını yitirenlerden Mukaddes Topkara 1985 Rize ve eşi Adem Topkara 1982 Gümüşhane doğumlu. Yusuf Meydan 1988 Palu doğumlu, Ecrin Meydan 2013 Seyhan doğumlu, Arzu Özsoy 1984 İstanbul doğumlu ve kızı Yağmur Uçar 2007 Ereğli doğumlu." ifadelerine yer verdi.