İstanbullular Dikkat! Asıl Kar Yağışı İçin Tarih ve Süre Verildi

İstanbullular Dikkat! Asıl Kar Yağışı İçin Tarih ve Süre Verildi
Meteoroloji ve AKOM yağış için uyarılar yaparken aynı zamanda pazar günü gelecek yeni soğuk ve yağışlı hava dalgası için de uyarılardı. 5 Şubat Pazar günü İstanbul'da sıcaklık en yüksek 3 derece olacak. Kar yağışının...

Meteoroloji ve AKOM yağış için uyarılar yaparken aynı zamanda pazar günü gelecek yeni soğuk ve yağışlı hava dalgası için de uyarılardı. 5 Şubat Pazar günü İstanbul'da sıcaklık en yüksek 3 derece olacak. Kar yağışının İstanbul'da pazar günü başlayacağı, 6 Şubat Pazartesi ve 7 Şubat Salı günü de süreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen son güncel tahminlere göre: Türkiye genelinin çok bulutlu, Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri (Kilis ve Gaziantep hariç) ile Ordu ve Eskişehir çevreleri, Ankara'nın güney kesimlerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu (Iğdır, Van ve Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinin kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olmak üzere, kıyılar ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji'den Yağış Uyarısı

Yağışların Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu (Iğdır, Van ve Malatya) ve Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinin kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışlarıyla beraber çığ, don, buzlanma ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği hatırlatılıp olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Meteoroloji'den Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri ile Mersin'in batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı olan yerlerde tipi gibi yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.