İstanbul'da Fuhuş Operasyonu! Tutuklanan 5 Sanık Şartlı Tahliye Edildi

İstanbul'da Fuhuş Operasyonu! Tutuklanan 5 Sanık Şartlı Tahliye Edildi
İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya 5'i tutuklu toplam 6 sanık avukatlarıyla birlikte katıldı. Dava dosyasına gelen belgelerin arasında mağdur edilen kadınlardan ikisinin sınır dışı edildiği de...

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya 5'i tutuklu toplam 6 sanık avukatlarıyla birlikte katıldı. Dava dosyasına gelen belgelerin arasında mağdur edilen kadınlardan ikisinin sınır dışı edildiği de bildirildi.

Avukatlar sanıkları için tahliye ve beraat talebinde bulunurken, Cumhuriyet savcısı sanıkların tutukluluk haline karar verilmesini istedi.

Avukatların tekrar talep etmesinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu olan Kenan Toprak, Vedat Özyağ, Mehmet Emin Çelebi, Mehmet Şirin Ateş ve Hüseyin Çelebi'yi adli kontrol şartıyla yurt dışı yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca dosyada firari olarak yer alan Sabri Çelebi ve Müslüm Çelebi'nin avukatlarının güvence belgesi istediğini belirtti. Bu talebin ise celse arasında değerlendirilebileceği kaydedildi. Ayrıca eksikliklerin giderilmesi için duruşma ertelendi.

Gece Kulübünde Çalıştırmışlar 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Fas uyruklu 8 kadının gece kulüplerinde 'garson' olarak çalıştırıldıkları belirtildi. Ayrıca yurt dışından iş bulmak için Türkiye'ye geldikleri belirtilen kadınların pasaportlarına el konulduğu ve örgüt tarafından esaret altında tutuldukları da bildirildi.

İnsan Ticareti, Suç Örgütü Kurma ve Fuhuşa Aracılık Etme Suçlarından 248'er Yıl Hapis 

İddianameye göre sanıklardan Sabri Emin, Mehmet Emin  ve Müslüm Çelebi'nin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, insan ticareti yapma, fuhuşa teşvik etme suçlarından 104 yıldan 248'er yıla kadar hapisleri isteniyor.

Gezi Olaylarında da Ceza Almıştı 

Daha önce Gezi Parkı olaylarında Taksim'de gösteri yapan gruplara palayla saldırdığı nedeniyle Sabri Çelebi'nin de aralarında yer aldığı 4 sanık yargılanmıştı. 11 Mayıs 2017'de gerçekleştirilen karar duruşmasında ise 3 yıl hapis, bir kadını da zırhla yaraladığı gerekçesiyle 9 bin TL'lik para cezasına çarptırılmıştı.