İstanbul'da Deprem Paniği! Hızlı Tarama Yöntemi'ne Başvurular Arttı

İstanbul'da Deprem Paniği! Hızlı Tarama Yöntemi'ne Başvurular Arttı
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, belirlenen bu 318 binada 10 bin kişilik bir nüfus yaşadığını dile getirdi.İBB’nin ‘Hızlı Tarama Yöntemi' üç buçuk yıllık bir çalışmayı kapsıyor.Buğra Gökçe bu...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, belirlenen bu 318 binada 10 bin kişilik bir nüfus yaşadığını dile getirdi.

İBB’nin ‘Hızlı Tarama Yöntemi' üç buçuk yıllık bir çalışmayı kapsıyor.

Buğra Gökçe bu sürede 107 bin binaya gidildiğini ancak sadece 29 bin 700'ünde inceleme yapmalarına izin verildiğini ifade etti.

Gökçe İstanbul halkının risk analizi yaptırmaktan evlerini boşaltmak durumunda kalabilecekleri için kaçındıklarını da belirtti.

Ancak İBB’nin tarama yönteminin, halk ve yönetim açısından fikir verme niteliğinde olduğunu, bir yaptırım içermediğini de kaydetti.

Genel Sekreter Gökçe, söz konusu 318 binadan başlayarak, ikinci aşamada da bin 525 binaya, eylem planı kapsamında kira yardımı verileceğini söyledi.

İBB belirlenen bu çok riskli yapıların boşaltılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Büyükşehir'e yapılan hızlı tarama başvurularında da artış görüldü.

Gökçe kendi çabaları ile 30 bine yakın binada inceleme izni alabildiklerini ancak depremlerin arından altı günde başvuruların sayısının 40 bin 379’ olduğunu ifade etti.