İstanbul Ticaret Odası Başkanı’ndan TOGG Açıklaması: 50 Yıllık Rüya Gerçekleştirildi

İstanbul Ticaret Odası Başkanı’ndan TOGG Açıklaması: 50 Yıllık Rüya Gerçekleştirildi
Bugün gerçekleştirilen TOGG Fabrikası açılışının ardından bilindik isimlerden açıklama gelmeye devam ediyor. Bir açıklamada İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç’ten geldi. Avdagiç tarafından yapılan açıklamada,...

Bugün gerçekleştirilen TOGG Fabrikası açılışının ardından bilindik isimlerden açıklama gelmeye devam ediyor. Bir açıklamada İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç’ten geldi. Avdagiç tarafından yapılan açıklamada, TOGG fabrikasının açılışıyla beraber 50 yıllık bir rüyanın gerçekleştiğine değinildi. Otomotiv sanayisinde güçlü bir ülkenin kendi markasıyla pazarda yer alması gerektiğine de değinen Avdagiç:

"Bugüne kadar farklı dünya markalarının taşıtlarını üretiyorduk ancak şimdi kendi markamızla kendi taşıtımızı üretir hale geldiğimizin günüdür bugün." dedi.

Gerçekten Gururluyuz!

Bugün açılışı gerçekleştirilen TOGG Fabrikasında üretimle ilgili iradesini ortaya koyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunan Avdagiç sözlerine:

"Bugün, Türk otomotiv sanayisinin ve bununla beraber Türk otomotiv tedarik sanayisinin vites yükselttiği bir gün olacaktır. Bu anlamda gerçekten gururluyuz. Bunun bundan sonraki çok önemli hamlelerin de ilk adımı olacağını ifade etmek istiyorum. Çünkü, artık buzdan tavanları kırdık, bundan sonra çok daha fazla Türk markasının bu süreci takip edeceğini ve dünya pazarını daha etkili ele alacağını inanıyoruz.

"Aracı makam aracı olarak kullanacak mısınız?" sorusuna cevap olarak, "Biz TOGG’u sadece makam aracı olarak değil, hizmet aracı olarak da kullanacağız. Makam aracıyla bunu sınırlandırmamak lazım. TOGG, herkesin kullanımına uygun bir araç. Sadece makam aracı olarak değil, görev yaptığımız kurumlarda tüm kademelerde kullanma üzerine bir planımız var" şeklinde devam etti.