İstanbul Havalimanı Bir Kez Daha Birinci Oldu

İstanbul Havalimanı Bir Kez Daha Birinci Oldu
Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından hazırlanan 2023 Hava Bağlantı Eğilimleri Raporu'na göre İstanbul Havalimanı büyük bir başarı elde etti.

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın Üst Yöneticisi (CEO) Kadri Samsunlu, ACI Europe'nin 2023 Hava Bağlantı Eğilimleri Raporu'na ait sonuçları duyurdu.

Samsunlu, 2019 yılında "En iyi doğrudan bağlantı sunan havalimanları" arasında 5'inci olan İstanbul Havalimanı'nın 2023'te bu kategoride ilk sıraya çıktığını ifade etti.

THY'nin Başarıdaki Etkisi Büyük

"En iyi uluslararası aktarma bağlantısı" sunan havalimanları arasında 2019'da 6'ncı olan İstanbul Havalimanı'nın 2023'te bu kategoride de ikinci sıraya yükseldiğinin altını çizen Samsunlu, bu başarıda Türk Hava Yolları'nın (THY) büyük katkısı olduğunu söyledi.

Samsunlu, THY'nin güçlü büyümesinin bu başarının ana sebebi olduğunu belirterek "Ayrıca, İstanbul'a uçmaya başlayan yeni hava yolları da başarımıza katkı veriyor. Küresel bir aktarma merkezi olarak İstanbul Havalimanı'nın pandemi öncesi doğrudan bağlantı kapasitesini aşan tek havalimanı olmasından gurur duyuyoruz." dedi.