İstanbul Depremine İlişkin Korkutan Açıklama! Naci Görür Duyurdu

İstanbul Depremine İlişkin Korkutan Açıklama! Naci Görür Duyurdu
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu ifade ederek, depreme dirençli kentler için yapılması gereken çalışmalara dikkat çekti.Sabancı Üniversitesi'nin...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu ifade ederek, depreme dirençli kentler için yapılması gereken çalışmalara dikkat çekti.

Sabancı Üniversitesi'nin "Toplum ve Afet Risk Yönetimi" temalı seminerlerinin yedincisinde Prof. Dr. Görür, bilim insanlarının fay hatlarıyla ilgili tartışmalarının kamuya ilişkin olarak yapılmasını eleştirdi.

Görür'ün İfadeleri Şu Şekilde:

"Fay tartışmalarını bir kenara bırakmalıyız. Bu tartışmaları bilim insanlarına bırakmalıyız ve bu tartışmaları da medya önünde gerçekleştirmemeliyiz. Bu tartışmalar, asıl çözüme ulaşmamızı engelliyor. Kabullenmemiz gereken bir gerçek var: Türkiye bir deprem ülkesidir. Her an her yerde büyük depremler olabilir. Bir gecede binlerce insanımızı kaybedebiliriz."

Görür, 1999 yılından itibaren gelecekteki 30 sene içinde İstanbul'da 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu söyledi. Bu tahminin 2029 yılına kadar geçerli olduğunu ve 15 sene artı ya da eksi olarak düşünüldüğünü kaydeden Görür, en iyi senaryoda bile İstanbul'un 2044'e kadar depreme hazırlık için zamanı olduğunun altını çizdi.

Öte yandan, Türkiye genelinde etkili bir Afet Bakanlığı'nın kurulması ve yeterli bütçenin sağlanması durumunda önemli ilerlemeler kaydedilebileceğini belirtti.