İstanbul Depremi Kaç Büyüklüğünde Olacak? Prof. Dr. Celal Şengör'den İstanbul Depremi Açıklaması

İstanbul Depremi Kaç Büyüklüğünde Olacak? Prof. Dr. Celal Şengör'den İstanbul Depremi Açıklaması
Meydana gelen büyük depremlerin ardından uzman isimlerden art arda uyarılar geliyor. Kırılan fayların bölgedeki diğer fayları da tetikleyebileceğini kaydeden uzmanlar, tedbirli olunması gerektiğini dile getiriyor.Prof. Dr. Celal...

Meydana gelen büyük depremlerin ardından uzman isimlerden art arda uyarılar geliyor. Kırılan fayların bölgedeki diğer fayları da tetikleyebileceğini kaydeden uzmanlar, tedbirli olunması gerektiğini dile getiriyor.

Prof. Dr. Celal Şengör, KAFA TV'nin YouTube'daki kanalına konuk oldu. Prof. Dr. Şengör İstanbul için korkutan açıklamalar yaptı.

Marmara'da en az 7 şiddetinde deprem beklediklerini dile getiren Şengör, bu depremin Yeşilköy ve Tuzla'da 9 şiddetinde hissedileceğini ifade etti. Şengör, "Yeşilköy'de ve Tuzla'da şiddet 9'a çıkacak! Büyüklük değil ama şiddet 9 olarak hissedilecek. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz. Yeşilköy'ün zemini de iyi değil. Adalar'daki evler sağlam ama fay burnunuzun dibinde, Adalar'da tsunami tehlikesi yok. Adalar'ı sıkı bir şekilde sallayacak." dedi.

 2 Dakika Sürmesi Bekleniyor

İstanbul depreminin süresine ilişkin de açıklama yapan Celal Şengör, şöyle konuştu:

"Elimizdeki verilere göre İstanbul depreminin 2 dakika süreceğini düşünüyoruz. Beykoz, Anadolu Hisarı ve Bebek buralar sağlam yerler fakat Beşiktaş'a garanti veremem. İstanbul'da sahillerden uzak durulmasını tavsiye ediyorum.

Topkapı Sarayı da çok tehlikeli bir yerde, İstanbul'da deniz seviyesinin yükselme ihtimali de var. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz."