İlaç Krizine İlişkin Flaş Açıklama! Bakan Koca Duyurdu

İlaç Krizine İlişkin Flaş Açıklama! Bakan Koca Duyurdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021'in Eylül ayından itibaren uygulamaya koyduğu ekonomi modeli ile kur krizi büyüdü. İktidarın ekonomi politikalarıyla beraber Türk Lirası hızla değer kaybederken kur artışı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021'in Eylül ayından itibaren uygulamaya koyduğu ekonomi modeli ile kur krizi büyüdü. İktidarın ekonomi politikalarıyla beraber Türk Lirası hızla değer kaybederken kur artışı ilaç temin krizini beraberinde getirdi.

Krizin etkilerinin hafifletilebilmesi için ilaç Euro sabit kuru Aralık ayında 10,75 liraya çıkarılırken güncelleme de ilaç temininde meydana gelen sorunlar için çözüm olmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Temininde zorluk yaşanan bazı ilaçların üretimi artırıldı. Şu an mevsimsel hastalıklara bağlı talep artışı, dünyada hammadde üretimi kaynaklı sorunlar var. Kısa zaman zarfında eksikliği hissedilen antibiyotikler, çocuk şurupları dâhil olmak üzere, pek çok ilaç piyasaya verilecek" şeklinde konuştu.