İkametsiz, Şartsız Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Aranıyor! Tam 14 Bin TL Maaş Alacaklar

İkametsiz, Şartsız Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Aranıyor! Tam 14 Bin TL Maaş Alacaklar
Yılın son ayında İŞKUR tarafından yeni bir iş ilanı açıldı. Zabıta alım ilanlarını açıklayan İŞKUR, KPSS ile alım yapacağını duyurdu. Alım detayları arasında ikamet şartı olmaması ise dikkat çeken detaylar arasındaydı.Peki,...

Yılın son ayında İŞKUR tarafından yeni bir iş ilanı açıldı. Zabıta alım ilanlarını açıklayan İŞKUR, KPSS ile alım yapacağını duyurdu. Alım detayları arasında ikamet şartı olmaması ise dikkat çeken detaylar arasındaydı.

Peki, zabıta ve itfaiye eri alımına dair detaylar neler? Başvurular neye göre yapılacak? Zabıta memurları kaç TL maaş alacak?

Çanakkale 5 Zabıta, 9 İtfaiye Eri Alacak

Çanakkale Belediyesi'nden yapılan açıklamada tam 14 memur alımı yapılacağı duyuruldu. İş ilanına başvuran 5 kişinin zabıta kadrosuna alınacağını bildiren belediye, 9 kişinin de itfaiye eri kadrosunda yer alacağını açıkladı.

Ayrıca, 2022 KPSS'nin ilgili puan türünden en az 60 ve üzeri alanların başvuru yapabileceği de yine bildirilenler arasındaydı.

İŞKUR üzerinden duyurulan iş ilanına, yine İŞKUR'a kayıt olarak ya da üye girişi yaparak başvurmak gerekiyor. Başvurular ise bugün itibariyle başladı.

Şanlıurfa'da 3 Zabıta Alınacak 

Şanlıurfa'nın Suruç Belediyesi, hem kadın hem de erkek zabıta alımı yapacağını duyurdu. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, 2022 KPSS puanıyla yapılacak olan başvuruda, KPSS P3 puan türünde, en az 60 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor.

Toplamda 3 zabıta alımı yapacak olan belediye, başvuruları 19 Aralık 2022 tarihinde başlatacak.

Antalya'da 2 Zabıta Alınacak 

Zabıta alımı için ilan açan bir diğer şehrimiz ise Antalya oldu. Antalya'nın Akseki Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, zabıta memuru ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) alımı yapılacağı bildirildi.

Bir kadın ve bir erkek olmak üzere  toplam 2 kişilik kadronun açıldığı Akseki Belediyesi'nde başvurular, 9 Ocak 2023 tarihinde başlayacak.

Zabıta Kaç TL Maaş Alır? 

Güncel verilere göre en düşük zabıta maaşı 13.720 TL ve en yüksek zabıta maaşı da 25.060 TL.

İtfaiye Eri Kaç TL Maaş Alır?

İtfaiye görevlilerinin aldığı en düşük maaş 8.710 TL iken en yükseği 10.890 TL'dir.