İddia: Asgari Ücrette Hükümet Bu Rakamın Üzerinde Bir Teklifle Masaya Oturacak

İddia: Asgari Ücrette Hükümet Bu Rakamın Üzerinde Bir Teklifle Masaya Oturacak
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılında verilecek olan asgari ücret miktarı için ilk toplantısını yaptı. Bu toplantının ardından rakamla ilgili hiçbir bilgi verilmemesiyle birlikte çok sayıda spekülasyon da ortaya atılmaya...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılında verilecek olan asgari ücret miktarı için ilk toplantısını yaptı. Bu toplantının ardından rakamla ilgili hiçbir bilgi verilmemesiyle birlikte çok sayıda spekülasyon da ortaya atılmaya başladı.

Ortaya atılan iddialardan bir tanesi, çok sayıda vatandaşın dikkatini çeken bir rakam oldu.

'Bu Siyasi Bir Zorunluluk'

Ortaya atılan bir iddiada, alım gücündeki mevcut düşüş nedeniyle işçilerin ücret konusunda tatmin edilmesi 'siyasi bir zorunluluk' olarak yorumlandı.

TÜRK-İŞ komisyon heyeti başkanı Peyrul Kavlak'ın Bakan Vedat Bilgin ve TİSK başkanıyla ortak bir karara imza atılacağının altını çizmişti. Ayrıca da açlık sınırına gönderme yapmıştı.

Bu nedenle ortaya atılan spekülasyonlara göre, hükümet kanadındaki toplantıda en az 8 bin TL ve üzerinde bir teklifle masaya oturulacağı düşünülüyor. Tabi burada TÜİK'in yapacağı hesaplama oranının da büyük rol oynayacağını belirtmekte fayda var.