İBB AKOM'dan İstanbullular İçin Kritik Uyarı!

İBB AKOM'dan İstanbullular İçin Kritik Uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve uzmanlardan sonra İBB AKOM'dan da İstanbul için uyarı yapıldı.AKOM tarafından yapılan açıklamada, pazar günü sabah saatlerinden itibaren soğuk havanın etkisine girecek İstanbul'da, Perşembe...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve uzmanlardan sonra İBB AKOM'dan da İstanbul için uyarı yapıldı.

AKOM tarafından yapılan açıklamada, pazar günü sabah saatlerinden itibaren soğuk havanın etkisine girecek İstanbul'da, Perşembe gününe kadar aralıklarla kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Hafta boyunca Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu İstanbul'un, pazar günü sabah 08.00'den itibaren Sibirya kökenli daha soğuk bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. İBB AKOM verilerine göre; soğuk hava kuzeyli rüzgarların (Karayel, Yıldız) 60-80km/s hızla fırtına şeklinde esmesi ile şehre giriş yapacak. Soğuk hava sebebi ile hâlihazırda 5-7°C'ler civarında görülen sıcaklıklar kar değerlerine -1, 3°C gerileyecek. Soğuk hava ve fırtınayla beraber, il genelinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Fırtınayla Beraber Kuvvetli Kar Bekleniyor

Pazar sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların kuzey ve yüksek kesimlerde (Aydos, Çatalca, Çekmeköy, Arnavutköy, Beykoz, Aydos, Şile ) kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde fırtınayla beraber yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Perşembe sabah saatlerine kadar İstanbul'da etkili olacağı öngörülen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası sebebi ile sıcaklıkların yer yer sıfır derece ve altına gerileyebileceği, beraberinde buzlanma ve don olaylarıyla birlikte kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.