Hazine Bakanı'ndan Şok Açıklama! Enflasyon Düşecek

Hazine Bakanı'ndan Şok Açıklama! Enflasyon Düşecek
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özellikle enflasyon rakamlarının %85 olarak açıklanmasının ardından enflasyonun düşeceğine değinen Nebati, döviz kurları, enflasyon rakamları...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özellikle enflasyon rakamlarının %85 olarak açıklanmasının ardından enflasyonun düşeceğine değinen Nebati, döviz kurları, enflasyon rakamları ve daha pek çok konu hakkında açıklama yaptı.

Enflasyon Hızlı Bir Şekilde Düşecek!

Enflasyon rakamlarının yüksek olması vatandaşı olumsuz olarak etkilediğinden dolayı herkes tarafından enflasyonun ne zaman düşeceği araştırılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından enflasyonun ne zaman düşeceği açıklandı. Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamada:

“Enflasyon baz etkisi ile de olsa Aralık ayından itibaren hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak. Biz hedefimiz olan tek haneli enflasyon rakamını yakalayacağız. Üstelik bunu yaparken kimse işini kaybetmeyecek, aşını kaybetmeyecek, kepenkler kapanmayacak, atölyelerin ve fabrikaların kapılarına kilit vurulmayacak” denildi.

Maaşlara Zam Yapılacak

Ocak ayına kısa bir süre kala maaşlara zam yapılacağının da müjdesini veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamada:

“Enflasyondan etkilenen vatandaşlarımız elbette var. Ancak biz onların yanında durmaya devam ediyoruz. Başta maaş zamları olmak üzere çeşitli tedbirlerimiz var. Enflasyondan en fazla etkilenen vatandaşlarımızın refah içerisinde hayatlarını sürdürecekleri bir ortamı oluşturacağız. Bunlar içerisinde maaşlara yapılacak olan zamlar da dahil. Yılbaşında tüm kesimlerin gelirleri önemli ölçüde yükselecek. Enflasyonun da düşmesiyle daha rahatlamış bir ekonomik yapı karşımıza çıkacak” şeklinde açıklama yapıldı.