Havalar Soğuyor! İstanbul İçin Kar Yağışı Gelebilir Uyarısı

Havalar Soğuyor! İstanbul İçin Kar Yağışı Gelebilir Uyarısı
Kasım ayında bulunduğumuz günlerde bütün Türkiye genelinde görülen bahar havası yerini yavaş yavaş soğuk havaya bırakmaya başladı. Özellikle bugünden itibaren hava sıcaklığı düşüş gösterirken yağışlı hava Türkiye’yi...

Kasım ayında bulunduğumuz günlerde bütün Türkiye genelinde görülen bahar havası yerini yavaş yavaş soğuk havaya bırakmaya başladı. Özellikle bugünden itibaren hava sıcaklığı düşüş gösterirken yağışlı hava Türkiye’yi etkisi altına almayı başaracak. Yağışlı havanın gelişiyle beraber hava sıcaklıklarının 4 ile 8 derece arasında azalması beklenirken kar yağışı tahmini gelmesi de herkesi etkilemeyi başardı. Kasım ayında kar mı olur? diyenler için cevap veren Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten’in açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul’a Kar Geliyor!

İstanbul’a kar geleceğini tahmin eden Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarafından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ay ortasının İstanbul’a kar getirme potansiyeli olduğuna değinildi. Kerem Ökten tarafından yapılan açıklamada:

"Ay ortası ciddi bir sistem ihtimali artıyor. İstanbul'a dahi kar getirme potansiyeli var. Kasım ayında olmaz demeyin. 9 Kasım 1995 ve 4 Kasım 2006'da oldu. En çok etkilenecek yerler Marmara ve Batı Karadeniz olarak gözüküyor. İç bölgelerde de kar yapabilecek" denildi.

Hava Sıcaklığı Düşüyor

Yarından itibaren Türkiye genelinde hava sıcaklığının 4 ile 8 derece arasında azalacağı düşünülürken yurt genelinde de yağışlı havanın hakim olacağı tahmin edildi. Yağışların özellikle Muğla, Antalya etrafında etkili olması beklenirken yurt genelinde de ara ara yağışlar olacağı tahmin edilmektedir. Sisli havanın etkili olması da araç kullanacak kişilerin daha dikkatli olması uyarısının yapılmasına neden oldu.