Hatay İçin Korkutan Deprem Uyarısı! Profesör Dr. Süleyman Pampal Duyurdu

Hatay İçin Korkutan Deprem Uyarısı! Profesör Dr. Süleyman Pampal Duyurdu
Jeoloji Mühendisi Profesör Dr. Süleyman Pampal, Hatay'ı büyük bir depremin daha beklediğini ve tehlikenin yaklaştığını dile getirdi.AFAD'ın son verilerine göre, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından 11...

Jeoloji Mühendisi Profesör Dr. Süleyman Pampal, Hatay'ı büyük bir depremin daha beklediğini ve tehlikenin yaklaştığını dile getirdi.

AFAD'ın son verilerine göre, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından 11 kent etkilendi ve yaşamını yitirenlerin sayısı 44.374'e çıktı. Depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay'da iki büyük depremle daha sallandı. Hatay'da 6.4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı.

Profesör Dr. Pampal, tv100'de katıldığı Eşit Ağırlık programında Hatay ile ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Pampal, Hatay'ın da aralarında olduğu bölgeler için uyarı yaparak, 8 büyüklüğünde yeni bir deprem beklendiğini dile getirdi.

Pampal katıldığı bir canlı yayında şöyle dedi:

"Bana kalırsa acele etmek çok doğru olmaz.Yani gerekli çalışmaları yapıp, her şeyi hazırlayıp, hiç olmazsa bundan sonraki depremlerde bir de şunu söyleyeyim, lütfen atlamamak lazım.

Şimdi bu bölgelerde depremzedeler tabi ki evsizler. Bir an önce barınma ihtiyaçları var ama artık buralarda bu türden büyük depremler olmayacak."