Hangi İlde Kaç Çadır Kuruldu? AFAD Tarafından Açıklandı

Hangi İlde Kaç Çadır Kuruldu? AFAD Tarafından Açıklandı
Hatay'da önceki gün meydana gele iki büyük deprem, çadır tartışmalarını gündeme getirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremzedelerin çadır yetersizliği sebebi ile hasarlı evlerine girmek zorunda kalması...

Hatay'da önceki gün meydana gele iki büyük deprem, çadır tartışmalarını gündeme getirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremzedelerin çadır yetersizliği sebebi ile hasarlı evlerine girmek zorunda kalması ve depreme yakalanmasına ilişkin tepkilerden sonra il il çadır açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem sonrası en çok etki alan 11 ilden biri Hatay, geçtiğimiz akşam 3 dakika arayla yaşanan iki depremle sarsıldı.

Hasarlı çok sayıda binanın yıkıldığı Hatay'da, çadır olmadığı için evlerine giren ve depreme yakalanan kişilerin de olduğu kaydedildi ve AFAD'a tepki gösterildi.

AFAD, bu tepkilerden sonra açıklama yaptı ve Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kurulan çadır sayısını duyurdu.

270 Noktada Çadır Kent Alanları Oluşturuldu

AFAD tarafından yapılan açıklama, il il çadır sayılarını belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla bölgeye ilk andan itibaren başlattığımız çadır sevkiyatlarımız aralıksız devam ediyor. Depremin etkili olduğu illerimizde şu ana kadar 270 noktada çadır kent alanları oluşturduk. Bireysel çadır talepleri ile birlikte 300.809 çadır kurulumunu tamamladık."

AFAD'ın İllerde Kurduğu Çadır Sayıları Şöyle:

Hatay - 69.766

Kahramanmaraş - 66.685

Gaziantep - 49.670

Adıyaman - 45.852

Malatya - 25.380

Adana - 17.515

Şanlıurfa - 8.838

Osmaniye - 7.170

Diyarbakır - 6.328

Kilis - 3.605.