Haftada 4 Gün Mesai Uygulaması Türkiye'de de Başlıyor! İşte O Şirket

Haftada 4 Gün Mesai Uygulaması Türkiye'de de Başlıyor! İşte O Şirket
Haftada 4 gün mesai uygulaması ile ilgili bazı Avrupa ülkeleri deneme çalışmaları yapmaya devam ederken, Türkiye'de ilk defa bir kurumsal firma haftada 4 gün mesai uygulamasına geçiş yaptı. Söz konusu uygulama ile birlikte, haftanın...

Haftada 4 gün mesai uygulaması ile ilgili bazı Avrupa ülkeleri deneme çalışmaları yapmaya devam ederken, Türkiye'de ilk defa bir kurumsal firma haftada 4 gün mesai uygulamasına geçiş yaptı. Söz konusu uygulama ile birlikte, haftanın 3 gün tatil yapmak mümkün olacak.

Haftada 4 Gün Mesai!

Türkiye'de haftada 4 gün mesai uygulamasına geçiş yapan ilk şirket Aksa Akrilik oldu. Yeni çalışma sistemi ile birlikte, 3 ay süre ile haftada 4 gün mesai sistemi denenecek.

Yeni Yılda Başlayacak

Aksa Akrilik'in hayata geçireceği haftada 4 gün mesai uygulaması, 1 Ocak 2023'ten itibaren başlayacak ve 31 Mart tarihine kadar test edilecek. İlk aşamada 200 çalışan ile başlayacak olan hatada 4 gün mesai uygulaması, üç aylık deneme sürecinin ardından elde edilen verilere göre değerlendirilecek.

Avrupa'da da Çalışmalar Devam Ediyor

Haftada 4 gün mesai uygulaması ile ilgili çalışmalar Avrupa'da da birkaç yıldır deneniyor. Deneme sürecinin ardından, elde edilecek verilere göre, haftada 4 gün mesai uygulamasının birçok ülkede yaygınlaşması bekleniyor.