Hac Kayıtları Ne Zaman Başlayacak? 2023 Hac Takvimi Belli Oldu

Hac Kayıtları Ne Zaman Başlayacak? 2023 Hac Takvimi Belli Oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Dünden Bugüne Hac Yolculuğu Belgeseli Tanıtım Gecesi yapıldı. Burada hacca yönelik açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2023'te hac için ilk kez kayıt yaptıracak ya...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Dünden Bugüne Hac Yolculuğu Belgeseli Tanıtım Gecesi yapıldı. Burada hacca yönelik açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2023'te hac için ilk kez kayıt yaptıracak ya da kayıtlarını güncelleyeceklerin işlemlerini 5-26 Ocak tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceklerini duyurdu.

2023 yılı hac ön başvurularına yönelik de bilgi veren Ali Erbaş, "2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, bu işlemlerini 5-26 Ocak tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir. Detaylı bilgi için Başkanlığımız Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çağrı merkezimizden bilgi alınabilecektir" şeklinde konuştu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kovid salgını sebebiyle verilen aradan sonra vatandaşlarımız, hac farizalarını ve umre ziyaretlerini yeniden ifa edebilmektedir. Kısmet olursa bu yıl pandemi öncesi rakamlara ulaşmayı ve mümkünse aşmayı hedefliyoruz. 9 Ocak'ta Cidde'de düzenlenecek Hac Konferansı'nda, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hac talepleri dahil, milletimizin kutsal topraklara teveccühünün kontenjanlara yansıması için gerekli irade ortaya konacaktır." ifadelerine yer verdi.