Google'dan Önemli Uyarı: Bu 4 Uygulama Bilgilerinizi Çalıyor!

Google'dan Önemli Uyarı: Bu 4 Uygulama Bilgilerinizi Çalıyor!
Yazılımlarının açık kaynaklı olması nedeniyle Android kullananlar, aslında her zaman bir tehlikeyle karşı karşıya. Milyonlarca uygulamanın yer aldığı Play Store'daki kötü amaçlı yazılımlar, kullanıcıların bilgilerini...

Yazılımlarının açık kaynaklı olması nedeniyle Android kullananlar, aslında her zaman bir tehlikeyle karşı karşıya. Milyonlarca uygulamanın yer aldığı Play Store'daki kötü amaçlı yazılımlar, kullanıcıların bilgilerini çalmak için çeşitli yollar deniyor.

Google ise güveniliği sağlama konusunda her ne kadar titiz davransa da kötü amaçlı yazılımlara her gün bir yenisi daha ekleniyor...

Onlarca Uygulama Kaldırıldı!

Geçtiğimiz haftalarda Google, onlarca uygulamayı Play Store'dan kaldırdığını duyurmuştu. Ancak kısa süre önce, 4 farklı uygulamanın daha kötü amaçlı olduğu gerekçesiyle Play Store'dan kaldırıldığı bildirildi.

Malwarebytes güvenlik uzmanlara tarafından Google'a gönderilen bir bildiride, 4 uygulamanın kötü amaçlı olduğu ortaya çıktı.

Hemen harekete geçen Google, 4 uygulamayı da Play Store'dan kaldırdı. Ancak 4 uygulama da binlerce kullanıcı tarafından yüklendiği için, kullanıcılara bir uyarı daha yapıldı.

Kimlik Avcıları İş Başında!

Yayımlanan rapora göre 4 uygulama, kullanıcıların kimlik bilgilerini ele geçirmeye çalıştığı gerekçeyile mağazadan kaldırıldı. Söz konusu uygulamaların tümünün ise 'Mobile Apps Group' adlı geliştiriciye ait olduğu tespit edildi.

Kaldırılan uygulamalar ise şunlar oldu:

  • Bluetooth Auto Connect
  • Bluetooth App Sender
  • Mobile Transfer: Smart Switch
  • Driver: Bluetooth, Wi-Fi, USB 

Bu 4 uygulama da şu an itibariyle mağazada bulunmuyor. Ancak uygulamayı daha önce indirenler hala risk altında olduğundan, telefonlardan kaldırılması hayati önem taşıyor.