Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Edirne'de törenle anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Edirne'de törenle anıldı
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83'üncü yıl dönümünde Edirne’de düzenlenen törenlerle anıldı.Atatürk'ü anmak için Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene...

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83'üncü yıl dönümünde Edirne’de düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürk'ü anmak için Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumlarının ardından, saatler 09.05'i gösterdiğinde kent genelinde çalan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Anıtı'ndaki törenin sonrasında Vali Canalp, Garnizaon Komutanı

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Cihanoğlu, Belediye Başkanı Gürkan ve diğer protokol üyeleri belediye binasında bulunan, Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimize geldiğinde kaldığı ve günümüzde müze olarak kullanılan Atatürk Odası'nı ziyaret etti. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, Atatürk'ün yatağına karanfil bıraktı. Burada bulunan şeref defterini imzalayan Vali Ekrem Canalp, "Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Milletimiz, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru hızla ilerlemektedir. Bu hedefe ulaşmak için bilimin ışığında, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde bugünden daha çok çalışacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz." diye konuştu.

Törenler Halk Eğitim Merkezi'nde lise öğrencilerinin hazırladığı program eşliğinde devam etti. (Edirne Valiliği)