Folkart İzmir'de Feci Yangın! Folkart Yangını Söndü Mü?

Folkart İzmir'de Feci Yangın! Folkart Yangını Söndü Mü?
Folkart Sitesi’nin alev alev yandığı İzmir’in tüm noktalarından görüldü. Bölgeye gelen birçok ekibin iki saati aşkın süredir müdahale ettiği yangın büyük ölçüde söndürüldü. İzmir Valisi Selim Köşger, bina sakinlerinin...

Folkart Sitesi’nin alev alev yandığı İzmir’in tüm noktalarından görüldü. Bölgeye gelen birçok ekibin iki saati aşkın süredir müdahale ettiği yangın büyük ölçüde söndürüldü. İzmir Valisi Selim Köşger, bina sakinlerinin tümünün tahliye edildiğini dile getirdi ancak çevre sakinleri, yediden fazla kişinin binadan panikle atladığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yangından yedi kişinin etkilendiğini açıkladı. Bakan Koca, "6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur" dedi.

Çevredeki binalarda oturanlar önlem amaçlı evlerini terk etti. Yangın alarm sisteminin devreye girmeme sebebi de merak ediliyor.

İzmir Valisi Köşger'den Açıklama

Olay yerine gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var şu anda. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımızı düşünüyoruz

Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır. Ama bina çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için çok seri şekilde yayılmış. Bir de sert bir rüzgar var, söndürmekte zorluk çekiliyor. İnşallah en kısa sürede söndürüp başka bir bloğa zarar vermeden sonlandırmaya çalışıyor arkadaşlar. Hastanelerde herhangi bir yaralı da yok şu an itibarıyla çok şükür can kaybı olmadan atlatacağız umarım."

Bakan Kasapoğlu'ndan Açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, olaya yönelik açıklamasında "Diğer bloklara sıçrama yok, can kaybı an itibarıyla yok. Yaklaşık 2 saati aşkındır söndürme çalışması var ama henüz tamamen söndürülmüş değil. Şu an için bir patlama söz konusu değil. Elektrik kontağından kaynaklı bir yangın söz konusu" dedi.

Yangının 40 daireyi etkilediği dile getiren Bakan Kasapoğlu, yaralıların yangından değil panikten kaynaklandığını belirtti.