Fatih Portakal'dan Orta Vadeli Program Değerlendirmesi

Fatih Portakal'dan Orta Vadeli Program Değerlendirmesi
Fatih Portakal, hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program ( OVP) hakkında açıklamalar yaptı.

Gazeteci Fatih Portakal ekonomik sorunların düzeltmek için açıklanan OVP sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasında ekonomik sorunlarla alakalı söylediği “olay psikolojik” sözlerine de gönderme yaptı.

Fatih Portakal X adresi üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, ''Böyle bir ekonomi yönetimine ekonomist olmayan ben şu öneriyi yapabilirim. Ekonomik tezim (!) şu: faizi yükselt kkm’yi düşür.'' ifadelerini kullandı. Paylaşımında sözlerine şöyle devam etti. '' TL mevduata ver %100 kılçıksız net faiz, kkm’ye ilgiyi boşalt. Erdoğan diyor ya “olay psikolojik”, gerçekten psikolojik! Parasi olan rant psikolojisini çok sever. Para parayı çeker psikolojisi.'' ifadelerine yer verdi.

Fatih Portakal hükümetin açıkladığı OVP planına şu cümlelerle yüklendi, “Vade de yok, Plan da yok ortada. Plan modele dayanır. Her aşamada modelin nasıl değişeceği ortaya konur... verilerle...” Kandırıyorlar sizi. Veysel Ulusoy hoca OVP’yi (orta vadeli plan) yazmış. Kanmaya niyetim yok hocam. Kendileri bozdu, ve kendileri nasıl düzeleceğinden emin değiller'' sözlerini kullandı.