EYT'de Kıdem Tazminatı Desteğiyle İlgili Yeni Ayrıntılar Belli Oldu!

EYT'de Kıdem Tazminatı Desteğiyle İlgili Yeni Ayrıntılar Belli Oldu!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenleme kapsamında, işverenlerin kıdem tazminatı desteğine dair ayrıntılar belli olmaya başladı.İşverenlerin finansman ihtiyacının karşılanması adına Hazine ve Maliye Bakanlığı...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenleme kapsamında, işverenlerin kıdem tazminatı desteğine dair ayrıntılar belli olmaya başladı.

İşverenlerin finansman ihtiyacının karşılanması adına Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefalet sistemini önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor.

150 Milyar TL'ye Varan Destek 

Henüz hazırlıkların devam ettiği destek paketinde, başlangıç aşamasında 150 milyar TL'lik bir kefalet açıklanması bekleniyor. Esnaf ve KOBİ'ler başta olmak üzere çok sayıda işletmeye önemli miktarda finansman sağlaması beklenen KGF'nin, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında selektif kredi politikasının söz konusu paketlerde yer alması da öngörülenler arasında.

EYT'de Kıdem Tazminatı Desteğiyle İlgili Yeni Ayrıntılar Belli Oldu!

Tazminat Yükü Hafifletilecek 

Söz konusu kefalet paketleri sayesinde işletmelerin finansman ihtiyaçlarına kaynak da tahsis edilecek. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, EYT kapsamında, işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için kefalet paketi desteği de sunacak.

Ödemesiz Dönem İmkanı Sunulacak 

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanacak olan paketlerde ödemesiz dönem imkanı da sunulacak. Ödemesiz dönem dışında da en az %75'lik bir kefalet oranı uygulanması bekleniyor. Kamu ve özel bankaların kefalet paketine dahil olarak işletmelere uygun finansman seçenekleri oluşturulacağı öngörülüyor.

EYT'de Kıdem Tazminatı Desteğiyle İlgili Yeni Ayrıntılar Belli Oldu!

KGF Kredileri Amacına Uygun Kullanılacak 

Hazine desteğiyle sunulan kefaletler, fatura yöntemiyle sadece reel ekonomiyi finanse etmesine ilişkin kullandırılacak. Bunun dışında da tam entegre sistemiyle kredilerin amacına uygun kullanıldığından emin olunacak.

Piyasa ve işverenlerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan paketlerdeki kaynaklar; işletme harcamaları ve yatırım amacıyla kullanılabilecek. Savunma sanayi, yeşil dönüşüm, imalat sanayi, enerji verimliliği, girişimcilik, inşaat, teknolojik dönüşüm ve teknoloji üretimine kadar çok sayıda sektörde selektif kredi ve kefalet imkanı sunulacak.