Ev Sahibinin Böylesi! Kiracısını Evinden Çıkartmak İçin Öyle Bir Şey Yaptı ki...

Ev Sahibinin Böylesi! Kiracısını Evinden Çıkartmak İçin Öyle Bir Şey Yaptı ki...
Bursa'nın İznik ilçesinde yaşanan olayda, ev sahibinin dairesini boşaltmasını istediği kiracıya yaptıkları sosyal medyada gündeme oturdu. Evini boşaltması için gürültü ve yüksek sesli müzikle kiracısını taciz eden ev sahibi,...

Bursa'nın İznik ilçesinde yaşanan olayda, ev sahibinin dairesini boşaltmasını istediği kiracıya yaptıkları sosyal medyada gündeme oturdu. Evini boşaltması için gürültü ve yüksek sesli müzikle kiracısını taciz eden ev sahibi, kiracısı tarafından şikayet edildi.

İznik'in Yeşil Cami Mahallesi Büke Sokağı'nda iki katlı bir evin alt katında eşi ve 4 küçük çocuğuyla ikamet eden Nusret Durmaz, üst kattaki ev sahibi T.B.'den şikayetçi oldu.

İki yıl önce eve taşındıklarını belirten Durmaz, ev sahibinin daha fazla kira verecek birini bulduğu gerekçesiyle evinden çıkarmak istediklerini söyledi.

T.B.'nin özellikle akşamları tencere ve tavaya vurarak gürültü yaptığı, baca deliğinden yüksek sesli müzik açıp dinlettiğini söyleyen Durmaz, şunları kaydetti:

Bir aydır gerçekten zor şeyler geçirdik. Yaşlı olduğu için çok sabrettik, sonuçta hepimizin annesi babası var ama bu teyze de bunu çok kullandı ve bize bir insanın bir insana yapmaması gereken şeyler yaptı. Benim adıma bir problem yok ama çocuklarım rahatsız oldu, akşamları uyuyamadılar, korktular. Biz de bir şey yapamadık. Yapabileceğimiz tek şey polise şikayette bulunmak. Biz de bunu yaptık. Onlar da sağ olsunlar ilgilendiler ama bizim sıkıntımız bir aydır bu şekilde devam ediyor.

2 yıldır hiç aksatmadan kirasını ödediğini ve bu konuyla ilgili hiçbir problem yaşanmadığını belirten Durmaz, ev sahibinin anlaştığı yeni kiracıyı kapılarına getirdiğini belirtti:

Güzel bir dille izahını yaptık, bize zaman vermeleri gerektiğini söyledik. Bu süre zarfında ev bulup ayrılabiliriz ama haliyle biz de çalışıyoruz, işlerimiz oluyor. Neticesini bekleyeceğiz.

'Amaç Onları Rahatsız Etmek'

Aşağı kattaki evinin kirasıyla geçindiğini belirten T.B., kiracısından zam yapmasını istediğinde 650 TL'den 1000 TL'ye çıkardığını ve parayı bankaya yatırdığını söyledi:

Müziği koyuyorum sırf onları rahatsız etmek için. Ben de onun eline bakıyorum. Ben evimde oturmasını istemiyorum. Bana bir saygısı yok. Bulsun ev çıksın. Ben istemiyorum artık bunları. Kulağım ağır işitiyor, çalsın dursun. Sadece amaç onları rahatsız etmek.

Şikayet Etti 

Durmaz, ev sahibini yaptığı taciz ve aşırı hareketler yüzünden şikayet ettikten sonra savcılık talimatıyla harekete geçen İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, T.B.'yi ifadesini almak üzere emniyete götürdü.