Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Hakkında Flaş Gelişme!

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Hakkında Flaş Gelişme!
Gelen son dakika bilgisine göre "Rüşvet" ve irtikap suçlaması ile gözaltına alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve 2 şahıs tutuklandı.Beşiktaş Belediyesi'ne 'rüşvet alma', 'çıkar amaçlı örgüt kurma'...

Gelen son dakika bilgisine göre "Rüşvet" ve irtikap suçlaması ile gözaltına alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve 2 şahıs tutuklandı.

Beşiktaş Belediyesi'ne 'rüşvet alma', 'çıkar amaçlı örgüt kurma' ve 'irtikap' gibi suçlardan operasyon gerçekleştirildi. Soruşturma 2016'da 2 müfettişin yaptığı incelemelerle başladı. Müfettişler belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini fark edince yapılan araştırmaları derinleştirdi. Gerçekleştirilen incelemeden sonra da belediyede 'rüşvet' ağı olduğunu fark eden müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Raporlardan sonra konuya ilişkin soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı.

Murat Haznedar Nerede Yakalandı?

Kararla beraber Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin kaldıkları tespit edilen İstanbul merkez olmak üzere Çanakkale, Ankara ve Ordu'daki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Beşiktaş eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı ve halen görevde bulunan zabıta memurlarının da aralarında bulunduğu 16 şahıs gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan eski belediye başkanı Murat Hazinedar ise Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinden sonra Hazinedar ve diğer şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Beşiktaş Belediyesi'ne ilişkin rüşvet soruşturması kapsamında yakalanarak adliyeye sevk edilen eski belediye başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu 3 şahıs, tutuklandı ve cezaevine gönderildi.