Erken Terhis Olacak Mı? Bakan Akar Açıkladı

Erken Terhis Olacak Mı? Bakan Akar Açıkladı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremler sebebi ile terhislerin erkene alınacağı iddiasına yönelik açıklama yapıldı.Bakan Akar, Adana'da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremler sebebi ile terhislerin erkene alınacağı iddiasına yönelik açıklama yapıldı.

Bakan Akar, Adana'da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile deprem bölgesine yardım ulaştıran Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) helikopterlerinin koordine edildiği TSK Helikopter Koordinasyon Merkezi'nde incelemeler yaptı. Çalışmalara yönelik bilgi alan, talimat veren Akar, depremde yaşamını yitirenler için rahmet, yaralılara şifa ve tüm millete başsağlığı diledi. Akar, millet olarak bir ve beraber olmanın önemine dikkat çekti ve  "Bugün her şeyden önce birlik, dayanışma içinde olma günü. Hepimiz bu yarayı sarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Geleceğe umutla yürüyeceğiz, karamsar ve kötümser olmayacağız. Çaresizlik, karamsarlık yaymaya gayret edenlere karşı devlet ve millet olarak inatla birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak, gayretlerimizi sürdürecek ve çok kısa sürede yaraları saracak ve sorunları aşacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın" dedi.

Terhislerin erkene alınacağına ilişkin özellikle sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizen Bakan Akar, "Erken terhis söz konusu değil. Bizim terörle mücadelemiz, hudut güvenliği faaliyetlerimiz; semalarda, denizlerde, yurt dışındaki görevlerimiz aksaksız, eksiksiz devam ediyor" ifadelerine yer verdi.