Erken Emekliliği Bekleyenler Dikkat! EYT'de Başka Bir Detay Ortaya Çıktı

Erken Emekliliği Bekleyenler Dikkat! EYT'de Başka Bir Detay Ortaya Çıktı
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla çalışma hayatında yapılacak yeni düzenlemeler takip edilmeye başlandı. Meclis'teki en önemli konulardan biri de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi oldu. Çalışma Bakanı...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla çalışma hayatında yapılacak yeni düzenlemeler takip edilmeye başlandı. Meclis'teki en önemli konulardan biri de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi oldu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin masada tek formül olduğunu ifade ederek Aralık'ı işaret etmişti. EYT’de çözüm için sona gelinirken bir başka detay ortaya çıktı. Emeklilik için yaşın doldurulması, sigortalılık süresi ve gerekli primin ödenmesi şart. Yaş şartı ve ödeyeceğiniz prim, ilk sigorta başlangıç tarihine göre değişiyor.

Emeklilik Tarihi Tayininde Önemli Şart

Öte yandan, hangi kurumdan daha çok prim ödediğiniz de önemli. Emekli Sandığı, Bağ-kur veya SSK mensubu olmanız emeklilik tarihinizi tayin ediyor. Yine de bazı durumlarda erken emeklilik için şartlar değişebiliyor.

3 Yıl Daha Erken Emekli Olmak Mümkün

Erkekler için sunulan en önemli avantaj askerlik süresini borçlanmak. Erkek sigortalılarda eksik primi olması durumunda askerlik borçlanması ile tamamlama imkanı da bulunuyor. Erkekler askerdeki günlerini satın alarak emeklilik primlerine ekleyebiliyor. Askerlik sigortadan önce tamamlanmışsa borçlanılan gün kadar işe giriş tarihi de geri çekilerek ayrıca bir avantaj da elde ediliyor. Borçlanmayla geri çekilen sigorta başlangıç tarihi sayesinde 3 sene daha erken emekli olmak mümkün.