Elektrik Faturası 150 TL’den Fazla Gelenler Dikkat! Faturalarınızı Düşürebilirsiniz

Elektrik Faturası 150 TL’den Fazla Gelenler Dikkat! Faturalarınızı Düşürebilirsiniz
Son zamanlarda elektrik faturalarına gelen zamlar hemen her vatandaşı olumsuz olarak etkilemekle beraber ekonomik yönden de onları zorlamaktadır. Eğer sizin de elektrik faturanız yüksek geliyorsa bazı önlemler alarak faturalarınızı...

Son zamanlarda elektrik faturalarına gelen zamlar hemen her vatandaşı olumsuz olarak etkilemekle beraber ekonomik yönden de onları zorlamaktadır. Eğer sizin de elektrik faturanız yüksek geliyorsa bazı önlemler alarak faturalarınızı düşürebilirsiniz. Öncelikle faturaları düşürmek için elektriğin hangi saatte pahalı ya da hangi saatte ucuz olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu sayede de önümüzdeki aylarda yüksek elektrik faturasını engellemiş olacaksınız.

Elektrik Faturalarınızı Düşürebilirsiniz

Elektrik faturalarınızı düşürmek sizin elinizde. Şayet sizin de faturanız yüksek geliyorsa bazı önlemler alarak faturalarınızı en düşük meblağa düşürebilirsiniz. Elektrik faturanızı düşürmenin ilk yöntemi tarifeler olmaktadır. Bu tarifelerden biri tek zamanlı diğeri ise çok zamanlı tarifeler olarak karşımıza çıkıyor. Elektrik faturalarında yapılan düzenleme kapsamında üç farklı zaman dilimi olarak biliniyor.

İlk olarak bilinen zaman dilimi saat 06.00 ile 17.00 arasındaki zaman dilimi gündüz dönemidir. Gündüz döneminde fiyat tarifesi ortalama bir değerdir. İkinci zaman dilimi ise 17.00 ile 22.00 arasında olan zaman dilimidir. Bu zaman dilimi elektriğin en pahalı olduğu dönemdir. Üçüncü zaman dilimi ise elektriğin en ucuz olduğu 22.00 ile 06.00 arası olmaktadır. Bu saat dilimlerine dikkat ettiğiniz zaman siz de faturanızı daha da düşürebilirsiniz.

Faturanızı düşürmenin bir diğer yolu da beyaz eşyalarınızı çalıştırırken gece saatlerinde çalıştırmanızdır. Yani elektrik tarifesinin en ucuz olduğu zaman diliminde çalıştırırsanız faturanız düşecektir. Ayrıca buzdolabı ayarınızın dondurucu kısmını eksi 18 derecede tutmanız önemlidir. Bu derece de dolabınızın elektriği çok yakmasını engelleyecektir.