Ehliyetiniz Varsa Dikkat! İçişleri Bakanlığı Kritik Açıklamayı Yaptı

Ehliyetiniz Varsa Dikkat! İçişleri Bakanlığı Kritik Açıklamayı Yaptı
Eski tip sürücü belgesine sahip olan kişiler, 31 Aralık'a kadar sürücü belgelerini yenilemesi gerekiyordu. Bu nedenle, son dönemde büyük bir telaş yaşanırken, İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Ehliyet...

Eski tip sürücü belgesine sahip olan kişiler, 31 Aralık'a kadar sürücü belgelerini yenilemesi gerekiyordu. Bu nedenle, son dönemde büyük bir telaş yaşanırken, İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Ehliyet sahiplerini sevindirecek haber az önce geldi.

Ehliyet Yenileme Süresi Uzatıldı

İçişleri Bakanlığı, sürücü belgesi yenileme süresinin uzatıldığını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 31 Aralık 2022'de sona erecek olan sürücü belgesi yenileme işlemlerinin, iki yıl daha uzatılarak, 2024 yılının sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Pandemi Nedeniyle Uzatıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, pandemi döneminde 2020-2022 yılları arasında başvurular yapılmaması nedeniyle, söz konusu sürenin iki yıl daha uzatıldığı açıkladı. Bakanlık'ın açıklamasında ''Kamuoyuna Duyuru! 01.01.2016 tarihinden önce alınan Eski Tip Sürücü Belgelerinin değiştirme süresi, 31.12.2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatılmıştır.'' ifadelerine yer verildi.