EGM'den Provokatif Deprem Paylaşımları Yapanlara İlişkin Açıklama

EGM'den Provokatif Deprem Paylaşımları Yapanlara İlişkin Açıklama
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerden sonra, sosyal medyada 274 hesap yöneticisinin provokatif paylaşımlar yaptığı belirlendi ve gözaltına alınan 31 kişiden 9'u tutuklandı.Emniyet...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerden sonra, sosyal medyada 274 hesap yöneticisinin provokatif paylaşımlar yaptığı belirlendi ve gözaltına alınan 31 kişiden 9'u tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında sanal devriye faaliyetlerinin 7/24 yürütüldüğü ifade edildi.

Depremlerden sonra sosyal medyadan yardım çağrısı yapanların adres ve lokasyon bilgilerinin belirlenerek koordinasyon kurulduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Depreme ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 274 hesap yöneticisinin tespiti yapılarak ilgili birimlere gönderilmiş, Cumhuriyet Başsavcılıklarınca alınan talimat gereği 31 şahıs gözaltına alınmış, 9'u tutuklanmıştır."