Eğitime 1 Hafta Ara Verildi! Bakan Mahmut Özer Duyurdu

Eğitime 1 Hafta Ara Verildi! Bakan Mahmut Özer Duyurdu
Gaziantep Karkamış'ta terör örgütü PKK/PYD'ce atılan 5 roketin ikisi eve, biri tıra diğeri de okula isabet etmesi sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken 2'si ağır 10'a yakın şahıs da yaralandı.Meydana gelen saldırının ardından...

Gaziantep Karkamış'ta terör örgütü PKK/PYD'ce atılan 5 roketin ikisi eve, biri tıra diğeri de okula isabet etmesi sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken 2'si ağır 10'a yakın şahıs da yaralandı.

Meydana gelen saldırının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Karkamış ilçesinde bütün okulların 1 hafta boyunca tatil edildiğini ifade etti.

Karkamış ilçesinde terör örgütü YPG/ PKK'ca Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldı. Roketler Karkamış'ta iki ev, 1 lise ve Karkamış Sınır Kapısı'nda bulunan bir tıra isabet etti.

Bakan Soylu'dan Roket Saldırısına İlişkin Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı ile alakalı açıklamalar yaptı. Bakan Soylu, 3 vatandaşın yaşamını yitirdiğini ifade ederek, "Sınır ötesinden havan atıldı. İlk tespitlerde 3 hava atışı gerçekleştirildi. Bunlar yerleşim yerine isabet etti. 6 yaralımız hastaneye intikal ettirildi. İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan 1'i çocuk, 1'i de öğretmen" dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise "3 şehidimiz, 10 yaralımız var. Şehitlerimizden biri sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan'ı kaybettik" dedi.

Bakan Özer'den Okullar Hakkında Açıklama

Karkamış bölgesinde tüm okulların tatil edildiğini duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Acılıyız. 2 şehidimiz var. 10'a yakın yaralımız var. Okula terör saldırısının isabet etmesi bizi çok yaraladı. Öğrencilerin kitaplarını bırakarak sığınağa gitmeleri bizi çok hüzünlendirdi. Ayşenur Alkan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hızlı bir şekilde toparlanacağız. Bu hafta Karkamış'ta tüm okullarımızı tatil edeceğiz. Hızlı bir şekilde okullarımızı onaracağız" şeklinde konuştu.

İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısından sonra Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri, YPG/PKK'ya ağır darbe indirdi. TSK tarafından başlatılan operasyondan sonra terör örgütü geçtiğimiz gün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı Bölgesi'ne roket attı. Saldırıda 1 asker ve 7 polis yaralandığını ifade etti.