Edirne'deki Umumi Tuvaletler Yenilenecek

Edirne'deki Umumi Tuvaletler Yenilenecek
Umumi tuvalet kiracıları tahliye ediliyor. Umumi tuvaletler turizm kentine yakışır hale getirilecek.

Edirne Belediyesi, sözleşmesi sona eren 11 adet umumi tuvalet kiracısının tahliyesini gerçekleştirmeye başladığı öğrenildi. İlk tahliye Eski Cami altında bulunan tuvalete uygulandı. 25 yıldır buradaki tuvaletin işletmecisi olan Recep Yanık, buradan ekmek yiyen 30 kişinin ekmeğine mani olunduğunu söyleyerek karara tepki gösterdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada; kentteki umumi tuvaletlerin bir turizm kentine yakışır hale getirilmesi için revizyona gidildiğini, Edirne Merkez'de bulunan tüm umumi tuvaletlerin yenileneceğini ve çalışmalara Eski Cami altındaki umumi tuvaletle başlandığını söyledi.

Edirne'nin yakaladığı turizm potansiyelinin kalıcı hale getirilmesinin gerektiğini belirten Gürkan: "Bu konuda esnafımızla sık sık bir araya geliyoruz. Onlara hijyen, nezaket kuralları konusunda sık sık eğitimler veriyoruz. Fiyat tarifelerini belli periyotlarla denetliyoruz. En büyük temennimiz, şehrimize gelen turistlerin buradan huzurlu, mutlu ayrılabilmesi ve onların Edirne'ye tekrar gelmesini sağlamak. Bu kapsamda umumi tuvaletlerim de daha güzel ve kullanılır hale gelmesi için çalışma başlattık. Edirne Belediyesi olarak kentteki umumi tuvaletlerde revizyona gidiyoruz. Süreç içinde Edirne Merkez'de bulunan tüm umumi tuvaletler yenilenecek, bir turizm kentine yakışır hale getirilecek. Eski Cami altındaki umumi tuvalette ilk çalışmayı başlattık." diye konuştu.